All posts by taurusianfeminist.wordpress.com

WORDS THAT TOUCH

For though we live in the world, we do not wage war as the world does. The weapons we fight with are not the weapons of the world. On the contrary, they have divine power to demolish strongholds. We demolish arguments and every pretension that sets itself up against the knowledge of God, and we take captive every thought to make it obedient to Christ.” 2 Cor. 10:3-5

“No weapon that is formed against you will prosper; and every tongue that accuses you in judgment you will condemn. This is the heritage of the servants of the Lord, and their vindication is from Me,” declares the Lord.” Is. 54:17

14. “The Lord will cause your enemies who rise against you to be defeated before you. They shall come out against you one way and flee before you seven ways.” Deut. 28:7

18. “Do not be overcome with evil, but overcome evil with good.” Rom. 12:21

30. “He who dwells in the shelter of the Most High will rest in the shadow of the Almighty. I will say of the Lord, He is my refuge and my fortress, my God, in whom I trust. Surely he will save you from the fowler’s snare and from the deadly pestilence. He will cover you with his feathers, and under his wings you will find refuge; his faithfulness will be your shield and rampart…” Ps. 91:1-4

31. “This is what the Lord says to you: ‘Do not be afraid or discouraged because of this vast army. For the battle is not yours, but God’s.” 2 Chron. 20:15

Advertisements

Security tip

Note: In the likely event that you are attacked, please remember the following:

* The general rule is “NEVER” attempt to run.

* Do not resist or panic, just stay calm and cooperate

* Avoid eye-to-eye contact with the assailants, but respond to instructions and questions calmly.

* Do not make sudden movements without first seeking permission – e.g. unfastening your seat belt as they may misconstrue your intention.

* Implore them not to use their weapon as you would cooperate fully

If kidnapped:

* Focus your energy on survival, maintaining self respect and dignity.

* Inform them if you have any medical condition

* Request to speak with your relatives, close associates, and give them the facts unemotionally

* Do not attempt to call the Police when it is not safe to do so.

#culled

SERMON

Mt. 4:18-22.

Andrew is among the first disciples of Jesus.
He even led Peter to Christ but in spite of this, he is not accorded a place of prominence as Peter, James and John.

Nevertheless, this does not affect his commitment to Jesus. He is not jealous and resentful, he continues to reach out to bring people to Christ. (John 12:21-22). He had truly left everything- fame, power, and wealth to follow the master Jesus.

Lord teach us true detachment from the passing things of this world so we can truly cling on to you with all our hearts. Amen.

A POEM I LOVE

I wish I was a foetus
I never would be bored
Sitting in my uterus
Swinging on my cord.

To worry obstetricians
I’d be a proper beast
I’d change positions on the hour
Transverse, oblique then breech.

To student midwives I’d present
A mystifying case
I’d hide myself inside the os
And leave an empty space.

I’d tie my cord into a knot
And wave it through the cervix
Id give the midwives such a shock
And laugh off all my vernix.

And when my membranes rupture
I’d be a right old pest
Presenting large diameters
I’d transversely arrest.

I’d tell my pal placenta
To get himself detached
To theatre then the lot of us
Would be pronto dispatched.

And when they start to Caesar
I’d laugh and think ‘tee hee!’
When no-one else is looking
I’ll come vaginally.

#culled

HEART THINGS

A chat with Dr. Abdullahi Oluwalogbon (Heart and Utility Specialist) (note that I can’t confirm this)

Qn1. What are the thumb rules for a layman to take care of his heart?
Ans:
1. Diet – Less of carbohydrate, more of protein, less oil
2. Exercise – Half an hour’s walk, at least five days a week;
avoid lifts and
avoid sitting for a longtime
3. Quit smoking
4. Control weight
5. Control BP – Blood pressure and Sugar

Qn2. Can we convert fat into muscles?
Ans: It is a dangerous myth. Fat and muscles are made of two different tissues, fat is fat … Ugly and harmful… Muscle is muscle. Fat can never be converted into a muscle.

Qn3. It’s still a grave shock to hear that some apparently healthy person
gets a cardiac arrest. How do we understand it in perspective?
Ans: This is called silent attack; that is why we recommend everyone past the age of 30 to undergo routine health checkups.

Qn4. Are heart diseases hereditary?
Ans: Yes

Qn5. What are the ways in which the heart is stressed? What practices do you suggest to de-stress?
Ans: Change your attitude towards life. Do not look for perfection in everything in life.

Qn6. Is walking better than jogging or is more intensive exercise required to keep a healthy heart?
Ans: Walking is better than jogging, since jogging leads to early fatigue and injury to joints

Qn7. You have done so much for the poor and needy. What has inspired you to do so?
Ans: Mother Theresa, who was my patient.

Qn8. Can people with low blood pressure suffer heart diseases?
Ans: Extremely rare.

Qn9. Does cholesterol accumulate right from an early age (I’m currently only 22) or do you have to worry about it only after you are above 30 years of age?
Ans: Cholesterol accumulates from childhood.

Qn10. How do irregular eating habits affect the heart ?
Ans: You tend to eat junk food when the habits are irregular and your body’s enzyme release for digestion gets confused.

Qn11. How can I control cholesterol content without using medicines?
Ans: Control diet, walk and eat walnut.

Qn12. Which is the best and worst food for the heart?
Ans: Fruits and vegetables are the best and oilis the worst.

Qn13. Which oil is better – groundnut, sunflower, olive?
Ans: All oils are bad.( p.s I don’t know what to say abt this)

Qn14. What is the routine checkup one should go through? Is there any specific test?
Ans: Routine blood test to ensure sugar, cholesterol is ok. Check BP, Treadmill test after an echo.

Qn15. What are the first aid steps to be taken on a heart attack?
Ans: Help the person into a sleeping position, place an aspirin tablet under the tongue with a sorbitrate tablet if available, and rush him to a coronary care unit, since the maximum casualty takes place within the first hour.

Qn16. How do you differentiate between pain caused by a heart attack and that caused due to gastric trouble?
Ans: Extremely difficult without ECG.

Qn17. What is the main cause of a steep increase in heart problems amongst youngsters? I see people of about 30-40 yrs of age having heart attacks and serious heart problems.
Ans: Increased awareness has increased incidents. Also, sedentary lifestyles, smoking, junk food, lack of exercise in a country where people are genetically three times more vulnerable for heart attacks than Europeans and Americans.

Qn18. Is it possible for a person to have BP outside the normal range of 120/80 and yet be perfectly healthy?
Ans: Yes.

Qn19. Marriages within close relatives can lead to heart problems for the child. Is it true?
Ans : Yes, co-sanguinity leads to congenital abnormalities and you may NOT have a software engineer as a child

Qn20. Many of us have an irregular daily routine and many a times we have to stay late nights in office. Does this affect our heart? What precautions would you recommend?
Ans : When you are young, nature protects you against all these irregularities. However, as you grow older, respect the biological clock.

Qn21. Will taking anti-hypertensive drugs cause some other complications (short/long term)?
Ans : Yes, most drugs have some side effects. However, modern anti-hypertensive drugs are extremely safe.

Qn22. Will consuming more coffee/tea lead to heart attacks?
Ans : No.

Qn23. Are asthma patients more prone to heart disease?
Ans : No.

Qn24. How would you define junk food?
Ans : Fried food like Kentucky , McDonalds , Samosas, and even Masala Dosas.

Qn25. You mentioned that Indians are three times more vulnerable. What is the reason for this, as Europeans and Americans also eat a lot of junk food?
Ans: Every race is vulnerable to some disease and unfortunately, Indians are vulnerable for the most expensive disease.

Qn26. Does consuming bananas help reduce hypertension?
Ans: No.

Qn27. Can a person help himself during a heart attack (Because we see a lot of forwarded e-mails on this)?
Ans: Yes. Lie down comfortably and put an aspirin tablet of any description under the tongue and ask someone to take you to the nearest coronary care unit without any delay and do not wait for the ambulance since most of the time, the ambulance does not turn up.

Qn28. Do, in any way, low white blood cells and low hemoglobin count lead to heart problems?
Ans: No. But it is ideal to have normal hemoglobin level to increase your exercise capacity.

Qn29. Sometimes, due to the hectic schedule we are not able to exercise. So, does walking while doing daily chores at home or climbing the stairs in the house, work as a substitute for exercise?

Ans : Certainly. Avoid sitting continuously for more than half an hour and even the act of getting out of the chair and going to another chair and sitting helps a lot.

Qn30. Is there a relation between heart problems and blood sugar?
Ans: Yes. A strong relationship since diabetics are more vulnerable to heart attacks than non-diabetics.

Qn31. What are the things one needs to take care of after a heart operation?
Ans : Diet, exercise, drugs on time , Control cholesterol, BP, weight.

Qn32. Are people working on night shifts more vulnerable to heart disease when compared to day shift workers?
Ans : No.

Qn33. What are the modern anti-hypertensive drugs?
Ans: There are hundreds of drugs and your doctor will chose the right combination for your problem, but my suggestion is to avoid the drugs and go for natural ways of controlling blood pressure by walk, diet to reduce weight and changing attitudes towards lifestyles.

Qn34. Does dispirin or similar headache pills increase the risk of heart attacks?
Ans : No.

Qn35. Why is the rate of heart attacks more in men than in women?
Ans: Nature protects women till the age of 45. (Present Global census show that the percentage of heart disease in women has increased than in men )

Qn36. How can one keep the heart in a good condition?
Ans: Eat a healthy diet, avoid junk food, exercise everyday, do not smoke and, go for health checkups if you are past the age of 30 ( once in six months recommended) ….

Bible Emergency numbers

☎📞When in sorrow, call John 14
☎📞When men fail you, call Psalm 27
☎📞When you have sinned, call Psalm 51
☎📞When you worry, call Matthew 6:19-34
☎📞In danger, Psalm 91
☎📞When God seems far away, call Psalm 139
☎📞When your faith needs stirring, call Hebrews 11
☎📞When you are lonely and fearful, call Psalm 23
☎📞When you grow bitter and critical, call 1 Cor 13
☎📞You feel down and out, call Romans 8:31-39
☎📞You want peace and rest, Matthew 11:25-30
☎📞When the world seems bigger than God, call Psalm 90
☎📞When you want Christian assurance, call Romans 8:1-30
☎📞When you leave home for labor or travel, call Psalm 121
☎📞When your prayers grow narrow or selfish, call Psalm 67
☎📞When you want courage for a task, call Joshua 1
☎📞When you think of investments/ returns, call Mark 10
☎📞How to get along with fellowmen, Romans 12
☎📞For great invention/ opportunity, Isaiah 55
☎📞For Paul’s secret to happiness, Col 3:12-17
☎📞For idea of Chrisitanity,call 2 Cor 5:15-19
☎📞Depressed. Psalm 27
☎📞To be fruitful, John 15
☎📞If your pocketbook is empty, call Psalm 37
☎📞Losing confidence in people, 1 Cor 13
☎📞If people seem unkind,call John 15
☎📞If discouraged about your work, Psalm 126
☎📞If you find the world growing small and you great, call Psalm 19. 

Alabukun!!!

Alabukun Powder contains acetylsalicylic acid and caffeine as its active ingredients. A packet contains 760 mg of acetylsalicylic acid and 60 mg of caffeine making a total of 820 mg.

Although many Nigerians use it as an over-the-counter drug primarily as a mild analgesic for headache and other simple infirmities, the application of Alabukun powder is actually more diverse than that. It is used for a host of ailment and these include migraine, prevention of blood clots, myocardial infarction, transluminal angioplasty, ischaemic attacks and stroke. It can also be used in the treatment, management or prevention of these conditions: toothache, sore throat and Neuralgias.

Source : nairaland.com

WHEN YOUR PHONE FALLS IN WATER

WHAT TO DO

1. Firstly, whenever your smartphone drops in water, you must “quickly” remove the device out of whatever water it falls into, be it toilet water filled with urine. The faster you remove the device out of the water body, the higher its chances of survival. Reverse will be the case when you stand still, staring at your smartphone (or soon-to-be former smartphone) in awe before finally deciding to remove it after 5 minutes.
If the phone has a removable battery, the next best bet is to remove the battery.

2. If your device’s battery is non-removable, make sure you switch the device off as soon as it is out of water.

3. Afterwards, remove all other components that are removable. E.g SIM cards, SD card, back cover.

4. If you happen to know your way around disassembling a smartphone, you can go ahead and rip out every single part of the device carefully as this will hasten the drying up process. But if you aren’t tech savvy and do not have the tools or know-how to disassemble your device, skip this step and proceed to step 5.

5. Remove water on the surface with a dry cloth or preferably a towel. While doing this, be sure not to press any button or shake the device. This is to avoid the water from moving deeper into the phone.

6. Next step is to leave the smartphone to dry out for a relatively long period of time. Basically, the idea here is to put the device in an environment that will support its drying off.

7. A common practice is to dip the smartphone in a bag full of rice for 2-5 days. Rice is an effective moisture absorber, so it dries out the water in the smartphone quicker than leaving it on the shelves to dry.

WHAT NOT TO DO

When you have a smartphone drop in water, do not do the following as you could permanently damage your device.

1. Do not turn on the device immediately after removing it from water.

2. Do not, for any reason, plug the device to a power source.

3. Do not push any keys or button. You risk pushing water further into your device

4. Do not shake or blow air into the device. This also could push water into your device.

5. Do not apply any heat to the phone as excessive heat can do further damage to the phone.

source: Fyttechlector.com

June. 11th- A day d Lord has made

We celebrated 2lives, 2friend from 1 parish- St Edwins, Kubwa, whose bus they were travelling in had a head on collision with a trailer.

Accident occured on apr 11 at Kogi, enroute Benin. 11 peeps died, and the head of the driver was amputated. Yet they were unscratched. #whoibe!

God gave them a second chance to live better lives. I cried today because of this. And the church was ecstatic.  We were all invited to soul lounge, Kubwa. I didn’t attend. Hubby wasn’t going, plus my sis n hubby came around. Showed us their new car and all. They came coz they wanted to check their relative at the nysc camp.

But did I tell you that crudity has infiltrated everywhere? The shorter of the men had this great social club, as well as the other, but plus knowing top big guys; and you need to see the agboro way he was ‘dashing people the money they were to give to d church. Ha, if the person no get nko?

That Halleluyah challenge, started on 10th, on 11th, I got a testimony. #midnightprayerconfidence. Godisstill Speaking.

P.P
Learn how to drive
Plant watermelon n cucumber

#thankyouJesus

God bless you all.